• Без категория

Вазовци –първи в Читателска щафета 5 „Патилански приключения“

    От 26.09.2016 г. до 13.01.2017 г.се проведе Националната кампания за насърчаване на четенето „Читателска щафета 5: Патилански приключения“, („Щафета 5“) организирана от фондация „ДЕТСКИ КНИГИ“.

    За да участват в щафетата, децата трябваше да прочетат  по три книги от три поредици – приключенията на малкия Никола,ужасния Хенри и приключенията на Макси.  Закупени бяха почти всички книги от списъка и предоставени в училищната библиотека.

     Учениците от нашето училище бяха много активни и бързи, четоха с голям интерес и огромен ентусиазъм   и първокласниците, и по –големите – какички и батковци от 2 до 6 клас. С  не  по- малко желание и интерес , четоха и децата   със специални образователни потребности, включени в работата на проекта „Подкрепа за равен достъп и личностно развитие“.

     Общият брой на най-активните вазовци, които  се регистрираха е 124, като 63-ма освен грамоти  получиха, и значки. С това нашето училище се нарежда на първо място в читателската надпревара в Силистра.

     Една от четирите големи награди  – комплект книги –  спечели Белослава Петрова.

     За тези успехи на децата имат  заслуга техните класни ръководители, възпитатели, преподавателите  по български език и ресурсните учители.

     В знак на благодарност  за съвместната работа, организаторите изпратиха грамоти за директора, учителите и библиотекаря.               

 

Може да харесате още...