• Без категория

Вазовци с медали на международно състезание

              От 30 юни до 2 юли Несебър събра деца и младежи от цял свят за Петия международен турнир „Математика без граници“. В оспорваната надпревара тази година взеха участие 1370 ученици от 1. до 12. клас от 15 страни – Австралия, Азербайджан, България, Виетнам, Иран, Казахстан, Китай, Киргистан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан и Филипините. 

             С огромно вълнение искам да споделя радостната вест, че вазовци отново достойно представиха училището ни на този голям международен форум. Според квотата на състезнието имахме право на трима индивидуални участници и един финалист от миналата година, общо четирима ученици се състезаваха в индивидуалното състезание. И четиримата завоюваха медали! Поздравления за:

Кристиян Красимиров Стоянов – 3. а клас – сребърен медал;

Дориан Светлозаров Стефанов – 2. д клас – сребърен медал;

Филип Методиев Жейнов – 3. а клас – бронзов медал;

Симеон Димитров Димитров – 4.б клас – бронзов медал.

            Двата отбора – от второкласници и третокласници също се представиха отлично.

Със сребърни медали бяха отличени учениците от отбора на третокласниците: Божидара Евлогиева Стамова, Кристиян Красимиров Стоянов и Филип Методиев Жейнов.

            Всички участници и организатори получиха поздравителни адреси от президента на РБ Румен Радев и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. В поздравителния си адрес президентът на РБ изразява убеденост, че „Математика без граници“ е неразделна част от цикъла международни състезания по математика, които поддържат високото ниво на конкуренция сред националните състезатели на водещите в световната класация отбори по математика.

            „Да бъдеш математик е предизвикателство, което може да донесе изключително удовлетворение и самочувствие. Математиците говорят на езика на бъдещето …“ – се казва в писмото на образователния министър.

           Честито на медалистите! Гордеем се с тях и им желаем нови успехи!

                                                                                                                 Маргарита Савова

 

http://www.zheynov.com/photo/mathematics/index_2.html

 

Може да харесате още...