• Без категория

Конкурсна сесия „Младежта срещу насилието и наркотиците“.

За втора учебна година училището работи по проекти, финансирани от община Силистра . През тази учебна година са одобрени два проекта на конкурсна сесия „ Младежта срещу насилието и наркотиците“.

Проект „Рамо до рамо“ с ръководител ресурсен учител  Тодорка Тодорова включва   мероприятия, инициативи и дейности, реализирани с прякото участие на родителите.

В  различните дейности по проекта ще участват ученици от първи до седми клас  и техните родители. Ще обособим антистрес зона за отдих и отмора на малките ученици. Едно специално място, където всеки може да поседи с приятели, да  разговаря, да чете и да рисува. Смятаме, че така ще подобрим  мотивация за учене, ще осигурим пълноценната  почивка, ще превърнем училището в желано място за  учене и игри. Основни помощници ще са учениците от новосъздадената неформална група „Делфините“.

  Проект „ Да поканим природата в  нашата класна стая и двора на училището“  с целева група 5. в клас с класен ръководител и учител по география и икономика госпожа ст.учител Иванка Стойчева е насочен към  мероприятия, инициативи и дейности  по опазване на околната среда и  развитие на градската среда, реализирани с прякото участие на ученици, учители и родители.

Създаването на „Зелена класна стая“ в училище и облагороден зелен кът за отдих и учене в двора на училището. Естетизирането на класната стая, засаждането на дървета, цветя и поддържането им от самите ученици ще промени отношението им към природната среда.       Участието на родителите в дейностите по проекта ще ги приобщи и ще ги направи съпричастни към училищния живот, ще реализира приемственост  в грижата за градската среда.

Може да харесате още...