• Без категория

„Моята родина” – национално състезание за родолюбци

   С какво започва Родината? С майчината ласка, с родния дом, с трепета на сърцето. И със знанията за нейното минало и настояще, които ни карат да се чувстваме горди българи. Тръгнали от изгрева на България към нейното сърце…

С това поетично въведение ще разкажем за незабравимото първо участие на нашите финалисти в Националното състезание „Моята родина”.

Всичко започна с есенния кръг на състезанието – едно ново предизвикателство, отправено към децата, които се интересуват от история. Участваха ученици от втори до седми клас, които отговаряха на въпроси, свързани със знанията за род и родина, изучавани в съответния клас. Най-добрите получиха медали и сертификати и с нетърпение зачакаха втория кръг. Отново много участници и отново – много медали.

  До финала достигнаха най-добрите – децата, получили най-много точки на двата предварителни кръга –  11 ученици от втори до шести клас: Божидара Евлогиева от 2. „а” клас, Мелиса Гюрджан Мехмед от 2.”б” клас, Виктория Красенова и Ива Найденова от 2. „в” клас, Георги Георгиев от 3.”а” клас, Ванеса Шербанова от 3.”б” клас,  Тея Божидарова и Дария Димитрова от 4. „в” клас, Джем Нурай Джеват от 4. „г” клас, Ирен Андреева  от 6.”б” клас  и Серкан Сурай Кемалов от 6.”в” клас.

На финалния кръг в Стара Загора участваха 182 ученици от цялата страна, които показаха много знания. Битката за медалите и купите бе много оспорвана. С вълнение и нетърпение се очакваха резултатите. Всички наши участници се представиха отлично.

Със златни медали се окичиха Божидара Евлогиева от 2. „а” клас, Мелиса Гюрджан Мехмед от 2.”б” клас и Ирен Андреева  от 6.”б” клас . Бронзови отличия получиха Виктория Красенова от 2. „в” клас, Тея Божидарова от 4. „в” и Джем Нурай Джеват от 4. „г” клас. Останалите ни представители бяха на крачка от медалите.

Нашата радост бе наистина голяма, особено когато Божидара Евлогиева завоюва една от златните купи за първо място в генералното класиране!

Браво, вазовци! За пореден път нашите ученици доказаха, че сте сред най-добрите! Поздравления и за техните учители!

Успех и догодина, още повече знания, медали и купи!

снимков материал

Може да харесате още...