• Без категория

Национална седмица на четенето 11-15.12.2017 г.

Скъпи приятели,

          Днес се открива Националната седмица на четенето, която тази година ще се проведе в периода от 11 до 15.12. Тя е във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020). Призоваваме всички в часа на класа да разсъждаваме на тема: „Мъдростта на книгите“, за да си припомним, че четенето и знанието са несметни богатства. Още днес ученици от пети клас ще гостуват на първокласниците, за да им прочетат любима приказка.

          Във вторник ще се проведат състезания по класове (V-VII)  за най-добър четец.

          В сряда в часовете по български език учениците от седми и пети клас ще дискутират на тема: „Езикът, който ни събира и разделя“, а учениците от шести клас: „Защо четем? Защо трябва да посещаваме библиотеката?“. В дискусията на шестокласниците ще се включи родител библиотекар.

          Отново в сряда (13.12.) предстои организиране на „Ден на книгата“. В кабинетите по български език ще бъдат оформени кътове с книги, любими на учениците.

         В четвъртък и петък ще се проведе надпревара за най-добър разказвач.

         Националната седмица на четенето ще закрием в петък с табло, на което ще изложим информация за участието си в интересни инициативи, посветени на езика, книгите и четенето.

 

Да четем, приятели, и да бъдем достойни Вазовци! Отдавна Иван Вазов – патрон на нашето училище – е прозрял, че „Науката е светилото на един народ, литературата е животът му“.

Още веднъж – добре дошли в Националната седмица на четенето!

Може да харесате още...