• Без категория

Национално състезание ” Моят град е моята крепост”

     Образователно- патриотичната кампания на МРРБ ” Моят град е моята крепост” събра в гр. Шумен над  500 ученици и техните преподаватели, за да подкрепят своите фаворити.

    В ролята на изпитващи бяха актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека, а помощ на състезателите оказваше водещата на „Аз обичам България” Евелина Попова.

    Председател на журитобe министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, членове:  заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, заместник-министърът на образованието и науката Таня Николова и кметът на община Шумен Любомир Христов.

      Участие в надпреварата взеха 14 ученици от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, които бяха разделени в 7 отбора, формирани от областите Русе, Шумен, Варна, Добрич, Силистра ,Разград и Търговище. Децата премериха знания в три кръга. В първия от тях всеки отбор отговаряше на два въпроса за родния си край, свързан с културно-историческите обекти, обновени по ОПРР. Във втория кръг учениците трябваше да познаят изпълнителя и името на песента. Последният кръг включваше въртене на „Колелото на късмета” с имената на всичките 28 области, а всеки отбор трябваше да отговори на въпроси за района, който му се падне, след завъртане на колелото.

     Отборът на Силистра бе представен от най-добрия географ –Ерен Черкез -ученик от 6. клас в ОУ “ Иван Вазов“ и най-добрия историк-Николай Йорданов-  ученик от 6. клас в ПМГ „Св. Климент Охридски“, който се класира на трето място в състезанието.

Поздравления, деца! Справихте се с такава лекота и впечатлихте всички със своите знания.

Иванка Стойчева

   

Може да харесате още...