• Без категория

Областно състезание за петокласници „Българският език – лесен и интересен“

       На 26.04. т. г. в Художествената галерия се състоя традицонното вече областно състезание за петокласници „Българският език – лесен и интересен“. Инициативата бе свързана с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността и се проведе в месеца на Международния ден на детската книга и на авторското право.  Сили премериха четири отбора, спечелили най-много точки в  училищните кръгове  на състезанието – от СУ „Н. Вапцаров“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Христо Смирненски“, гр. Дулово, ОУ „Цанко Церковски“, с. Средище, и отбор на родителите, който обедини  по един родител от четирите училища.

      Състезанието премина в четири кръга, свързани с правилата в нашия език – правопис на думи, редактиране на текст, организиране на изречения в текст, преразказ на текст по опорни думи и др.  Журито бе в състав: г-жа Ваня Игнатова – старши експерт по български език и литература в РУ на МОН, г-н Александър Кононов – директор на ОУ „Иван Вазов“ и представители на състезаващите се училища.

      Първо място завоюва отбор „Знание“, отборът на нашето училище! Браво на участниците в него –  Тея Раданова, Дария Атанасова и Александър Александров!

 

 

                                                                                       

Може да харесате още...