Честит празник!

Днес честваме Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност – най- светлия празник в календара на българите, събрал в себе си нашата идентичност, изградена върху „писмената“ на Солунските братя и техните последователи.

Тяхното дело ни помага във времена на изпитания да се обръщаме към език и култура, да търсим упование в силата на знанието, духовността, вярата. И днес това са основите, върху които градим нашето съвремие,  нашето бъдеще и бъдещето на децата ни.

На този ден с гордост си припомняме, че „и ний сме дали нещо на света“.

Уважаеми колеги,

Носете винаги светлината на този празник в душите си!

Наша е отговорната мисия да подготвим младите хора за предизвикателствата на съвременния свят.

Никоя професия не изисква толкова себеотдаване, да учиш другите и сам да се учиш.
През годините са изживени добри и трудни периоди, но едно е останало неизменно – вярата в образованието като висша ценност.

Днес Вие заслужавате дълбок поклон и  почит за огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора.

Скъпи ученици,

Словото и книгата могат да ви отведат до необятни светове и прекрасни изживявания. Търсете чрез тях новото и непознатото, откривайте света и го променяйте!

Бъдете упорити, учете с желание, оптимизъм и воля, бъдете уверени и носете самочувствието на достойни личности и граждани на България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Росица Трендафилова

Директор

Може да харесате още...