Награждаване на ученици заели призови места

В последната седмица от месец май се проведе церемония по награждаване на учениците, заели призови места в областни конкурси и състезания на чужд език за 2020/2021г.

Областният конкурс за “Експресивно четене на чужд език” на тема  “Шедьоври в литературното наследство” се проведе дистанционно в електронна среда.

Седмокласниците от ОУ “Иван Вазов“ заеха призовите места – на първо място се класира Виктория Петкова с ръководител г-жа Гергана Георгиева, а Пресиан Тодоров и Симеон Липчев с ръководител Цветанка Маркова заеха второ място в конкурса.

Пето Областно състезание на английски език за развиване на говорните и презентационните умения тази година беше на тема „Спорт“.

Първият етап бе изготвяне на презентация от екип от трима ученици, представяне и разговор на английски език с жури на училищно ниво.

Във втори етап бяха  допуснати 15 екипа в 3 възрастови групи за публично представяне пред областно жури.

В първа възрастова група –  ІV-V клас, екипът на ОУ „Иван Вазов“  Никол Русева – ІV “г“ клас, Симона Стойкова – ІV “г“ клас, Александър Петров – ІV “г“ клас с ръководител Валентина Русева показа отлични презентационни умения и заслужено зае първо място.

    Пожелаваме на  нашите участници още много успехи!

Може да харесате още...