Учениците от 2 А клас в СТАНЦИЯ САМОЛЕТА

Интересно партньорско събитие се случи на любимото на много силистренци – САМОЛЕТА_МЯСТО. Екипът на СНЦ “Дуросторум-Дръстър-Силистра” отправи специална покана към учениците от 2 А клас на ОУ “Иван Вазов” Силистра, които в рамките на конкурс по повод Световния ден на рециклирането, си спечелиха званието ЕКОклас на Силистра.

В четвъртък СТАНЦИЯ САМОЛЕТА се превърна в тяхната класна стая на открито за няколко часа, а идеята беше да учат, творят и играят в нетрадиционна и атрактивна обстановка.

Вълнуващи бяха и споделените моменти с екипа на Център за кариерно ориентиране – Силистра, с които децата имаха възможност да проведат дискусия за професията “Пилот” – кои са нейните характеристики и какво я отличава от всички останали професии. Децата бяха изключително активни и зададоха множество любопитни за тях въпроси. Специалистите от своя страна им поднесоха любопитни факти и достоверна информация за професията и специфичните й особености.

Партньорската инициатива продължи с ЕКОработилница за децата, които сътвориха арт изложба от рециклируеми материали и създадоха авторски предмети като самолет от пластмасова бутилка, хартиени картички, стая от кашони и др.

Рисувайки, творейки, спортувайки на воля около Самолета, децата създадоха своеобразен празник! А организаторите им припомниха, че за да сме здрави и щастливи, трябва да сме и ЕКОотговорни! Хем е лесно, хем е интересно, а на всичкото отгоре и много модерно! 📌

За участието си в събитието второкласниците получиха и сертификати за “малки ЕКОгерои с големи ЕКОсърца” и “СУПЕР изследователи на професии”. А всеотдайната им класна ръководителка г-жа Севгинар Хамди стана “Герой на рециклирането” заради последователните си и неуморни усилия да възпита децата в любов и грижа към природата.

Може да харесате още...