Успехи на Националната олимпиада по гражданско образование

През месец май се проведе Националната олимпиада по гражданско образование, в която нашето училище има традиционно силно участие. Тази година финалният кръг беше при домакинството на СУ „П.К.Яворов”, гр.Сливен. На националната защита участниците ни се представиха отлично.

В първа възрастова група за финала на XIV кръг сред двадесетте най-добри проекти в България от област Силистра се класираха четири проекта.  Три от тях са на ученици от IV „в” клас.

  • Аляра Недим Бейзат представи проекта „За книгите – с обич”;
  • Виктория Валентинова Бошнакова  –  „Вярност, обич и приятелство”;
  • Рая Йорданова Стаменова –  проекта „Аз, ти, ние, вие – заедно”.

С тях по проектните дейности работиха Карина Десиславова, Мелани Енчева и Сияна Игнатова, както и много техни съученици. Вече втора година те участват в клуб по гражданско образование с ръководители Нели Стоянова и Мариета Йорданова, които работят в областта на гражданското образование повече от десет години и представят проекти на областно и национално ниво.

Във втора възрастова група :

  • Ванеса Боянова Шербанова от VII„б” клас заслужи сребърен медал.

Тя представи отлично проекта си „Татко, бъди с мен!“ и впечатли журито с увереност и презентационни умения. Нейният успех е постижение за нашето училище.  Ръководител на Ванеса е госпожа Иванка Желязкова, чиито ученици втора година се представят отлично на национално ниво.

 Гордеем се с нашите участници и им пожелаваме още много успехи във всичко!

Може да харесате още...